Trapped..
Pagi ni macam biasa MK datang ofis lebih kurang pukul 8. Dekat lobi lif tu nampak satu pakcik guard berdiri dekat depan satu lif, tengah cakap dan menekapkan telinga dia kat pintu lif tu.

Pak Cik Guard: Helo tunggu kejap yer, kita dah panggil lift service.

Mak aih ada orang terperangkap dalam lift ker. MK tak tau dari pukul baper orang tu dah terperangkap dalam lift. Tapi bila MK naik atas tanya kat kengkawan dorang cakap time dorang datang pun dah start trapped la orang tu. Uishh kesiannya, dah la lift tu panas no aircond. Mau pengsan la. Agak dalam 40 minit gak la budak tu trapped, tau-tau colleague MK yang kerja night shift nak beli bekfes. Adus..punya la pengalaman.

MK nak tanya kalau korang sesorang trapped in lift ape yang korang akan buat? 1st thing jangan la panic pas tu tekan la butang loceng yang disediakan. Kalau tepon boleh digunakan try mintak pertolongan kat kengkawan. (biasanya dalam lift tepon tak leh guna). Kalau takde bantuan tiba jugak, try la "bang" pintu lift tu or make some noise to attract people.

Menakutkan betul la...Lagu kat bawah ni takde berkenaan pon ngan MK nye coretan ari ni..Jerat Percintaan dari Siti Nurhaliza..layannnn..
Siti Nurhaliza Jerat Percintaan
Dalam pertemuan iniKita terperangkap sudah
Dalam jerat percintaanYang tidak disangkakan
Aku telah jadi lupa siapa diriku ini
Engkau juga dihanyutkan
Oleh arus percintaan
Tapi pabila aku sedar diri siapakah aku ini
Aku tertanya sendiri apakah akan terjadi
Oh apakah kita kan teruskan
Di dalam arus percintaan
Perlukah kita untuk berkorban
Demi pertahankan kebahagian
Dalam persimpangan ini
Ku masih terus menanti
Dalam rasa keharuan
Di manakah akhirnya
Labels: edit post
4 Responses
  1. kat opiz ni lagilah, walo 5 tingkat slau ja da yg terperangkap dalam lif.

    adakah MK takut naik sorang2 pasni? hehehehe..harap2 tak jd sama MK lah yer.


  2. zaidi ali Says:

    Salam..

    Jangan le pula nak cuba panjat naik atas bumbung lift nak tiru aksi Bruce Willis. Bahaya tuuu.


  3. shitsurei: MK memang penakut ckit2 kalau bab2 cam ni...


  4. zaidi: takde keberanian sampai ke situ kecuali darurat kot..