Layout Baru!
Ini la layout terbaru MK, amacam ok tak? Sebenarnya dah lama MK nak tukar layout ni, tapi melalui pelbagai rintangan dan dugaan. Che wah! Ye la tiap kali tukar ade jer yang tak kena. Biasa la kan dah nama nya manusia tak pernah puas dengan apa yang ada.

So layout ni MK dapat dari Blogger Buster, thanks cos come out with this nice layout. Ada banyak lagi layout kita boleh dapat secara free. Ini antara website yang menawarkan layout secara free:

1. www.pyzam.com/bloggertemplates

2. www.createblog.com/layouts

3. www.isnaini.com/blogger-templates

For those out there yang masih baru dan dalam usaha menukar layout, kat bawah ni ada garis panduan yang boleh diikuti.

1.You have to choose a XML Template



2. Save XML file ke hardisk




3. Pergi ke Blogger Control Panel - Edit HTML




4. Browse the XML file you have saved and upload it.




5. Tadaaa...dah siap.

Selamat Mencuba!


Labels: edit post
7 Responses
  1. Yerrrrrrdeehhh.. baru.. bgik bau cina eh... hehehe.. congras atas 'kulit' baru tok... :)



  2. Audio Says:

    Wahhh...cantek dah blog theme kitak ehek. Sikpa, lak lamak2 pandei la kitak kedirik nak ngedit2 n ngator nya agik koh ehek XD


  3. mat Says:

    wahhh...dah berwajah baru...kenak tahun dah bertukar baru nak?hehe



  4. Su Jamm Says:

    Sempena CNY is it? Anyway, SYABAZ, & thanx a lot 4 giving such usefull tips..


  5. to Su Jamm, Shaikh & mat..thank you..dan happy blogging!!