PC problem & demam denggi...
Actually dah 3 hari PC kat rumah tu rosak, semalam baru anta tuk repair. So, dah banyak hari jugak MK tak leh nak update blog. Maybe, esok MK dah leh masuk ofis kot. Kena gi jumpa doktor lagi ari ni.

Ari Isnin lepas MK gi hospital PPUM, bukan la pasal post mortem A Kugan tu...MK lawat cousin huby yang suspected denggi. Nampak badan dia lemah sangat, apa yang dia makan suma pun muntah balik, kesian la. Rasanya umur dia dalam lingkungan awal 20an kot, lelaki.

Semalam dalam paper pun dah isyhtiharkan denggi ni satu wabak, ramai juga yang tak dapat diselamatkan disebabkan wabak ini. Nampak macam masyarakat kita tak berapa nak peduli pasal demam denggi ni. Statistik menunjukkan peningkatan kes demam denggi ni dari hari ke hari. Demam denggi ialah penyakit bawaan nyamuk aedes. Virus denggi dipindahkan kepada manusia melalui gigitannya.

So kengkawan, pastikan tempat tinggal kita bersih. Suma kawasan tempat air bertakung, diperiksa dan dibuang untuk mengelakkan tempat tinggal kita menjadi kediaman dan pembiakan nyamuk aedes.
Labels: edit post
3 Responses
  1. eee... baruk jak minggu sebelom CNY ya tek kwn opis kmk pun suspect denggi juak.. bininya cikungunya.. sib bait di sahkan sekda papa..


  2. Onggon ya la macam2 dah kinek tok, takut juak la...


  3. SHAIKH Says:

    sebelum ni dh penah kena..pasyikan minum air masak brp byk blh..nti cpt sembuh!